Gå till menyn Gå till sidans innehåll Gå till sidfoten
Publicerad: 2023-12-15

Vårda drömmar - Unga Reumatiker

Unga Reumatiker anordnar varje år läger för medlemmar i alla olika åldrar. Gemensamt för alla våra läger är att drömmar alltid är en del av vår verksamhet. Drömmar är viktiga för alla och känner ingen åldersgräns, framför allt bidrar drömmar till ökad inre motivation under svåra och långa prövningar.

Våra läger är viktiga mötesplatser där medlemmar kan möta andra utan att behöva förklara eller försvara sig, det möjliggör viktiga vänskapsrelationer som ofta finns kvar långt efter att lägren är avslutade.

 

Årets ungdomsläger för medlemmar mellan 14–19 år var fyllt av spännande aktiviteter bland annat paddlade deltagarna kajak, prata om transition, badade, pysslade och åkte i väg på en utflykt.

 

Lägret för unga vuxna mellan 20–30 år fokuserade på rekreation och hade aktiviteter som exempelvis konstterapi, föreläsningar, massage och yoga.

 

Inför årets Småbarnsläger för medlemmar mellan 0–6 år utökade vi platserna till lägret på grund av ett högt söktryck. Medan barnen letade efter den försvunna skatten hade föräldrarna egen tid för diskussion och erfarenhetsutbyten. På lägret fick alla på lägret skapa en superhjälte innan det var dags för att dansa på discot. Lägret avslutades med en uppskattad utflykt till Junibacken.

 

Även vårt Barnläger för medlemmar mellan 7–13 år blev utökat på grund av ett högt söktryck. På lägret fick deltagarna bland annat leta efter en försvunnen skatt och förbereda sig på vårdmöten genom att använda sig av VR-doktorn. Under helgen fanns det även tid för skratt, lek, pyssel, bad i varmvattenbassäng och drömmar.

 

Alla kan vi göra något för att tillsammans bidra till att uppfylla barn och ungas drömmar och mål. För att ge verktyg har Unga Reumatiker samlat inspiration om hur du med små förändringar i ditt tankesätt kan vårda barns drömmar. Låt dig inspireras om hur du kan vara med och Vårda Drömmar genom att läsa mer på hemsidan: https://www.vardadrommar.se/